Where Your Credit Life is Reborn
302-415-3557
Fax Icon 302-450-4463
SEND A MESSAGE

NEW CREDIT 4 YOU

CPN/SCN F.A.Q.



1| What is a CPN Number or SCN Number?

Answer: It is a nine digit number separate from your social security number used to track your credit activities and history such as EIN, ITIN, or SSN but there can be other formalized government or institutionally issued 9 digit numbers which can be issued and used for credit purposes. This number will protect your Social Security Number(SSN) from identity theft.

2| Where does the CPN Number or SCN Number come from?

Answer: CPN & SCN Numbers are coming from the 3 credit reporting Bureaus

3| Can I use this number instead of my Social Security Number?

Answer: NO The CPN or SCN Numbers does not replace your Social Security Number; this number can only be used for credit reporting purposes. It cannot and should be not used for any government purposes including and not limited to: military, child support, DSS income, SSI taxes, FHA, VA or any government backed funding, which requires an individual to list a SSN number.

4| What can I use my new CPN or SCN Number for?

Answer: You can use your new CPN or SCN Numbers for anything that would normally requires you to use your Social Security Number for credit reporting purposes. You can use it to open a bank account, receive credit cards, auto loans, utilities, apartment etc.

5| Am I responsible for the debts on my old report?

Answer: Yes! You are responsible for all debts on your old report and debts incurred with your CPN. You must remember that while you are rebuilding your credit you must use your new number wisely.

6| Is CPN/SCN Number Legal?

Answer: Yes! Look at the Legal Doc for more info HERE

7| What will my new FICO credit score be?

Answer: Any new credit file that is automatically created by the credit bureaus will be blank. You will need to reestablish your credit by applying for credit cards and other lines.

8| What does the law say about credit and financial matters?

Answer: Title 5 of the United States Code Annotated 552(a) known as the Privacy Act, ruled in part: “Right to privacy is a personal right designated to protect persons from the unwanted disclosure of personal information.” CAN Financial Corp vs Local 743, D.D., I11, 1981 15F. Sup 943. I11.

Due to certain rights guaranteed by the 1974 US Privacy Act Title V (View The 1974 Privacy Act), federal law allows the ability for someone to legally use a private ID # for financial reporting purposes instead of a Social Security Number. Title 5, Section 7 of Publication Law 93-579 of Government Organization and Employees Act: …(a) (1) It shall be unlawful for any Federal, State or Local Government Agency to deny any individual any right, benefit, or privilege provided by law because of such individual’s refusal to disclose his or hers Social Security Account Number.

The law states that No federal, state, or local government agency may deny you any right, privilege or benefit due to your refusal to provide your SS # for any other reason than producing money for retirement account with the Social Security Administration, the IRS and your employer today .Credit Bureaus are not legally allowed to “require” your Social Security Number. In our country’s present credit reporting system a person may be assumed guilty and then must expend a great deal of time and resources to prove his or her innocence. Additionally, once a negative item is in a credit file it may remain long past the 7 year time period most people believe is used. Additionally, a misreported item can show up in credit report multiple times.

Credit bureaus are private companies and are not affiliated with the government in any way, whatsoever, although, the credit bureaus would like you to think otherwise.

Credit card applications are not supposed to ask for your “private” social security number for any of their products. Social Security Numbers issued by the Social Security Administration are only supposed to be used for benefits related to the Social Security Administration, period. The banks have swayed people to use their SS# to establish credit accounts. CPN numbers are legitimate. As stated below Title 5, Section 7 of Publication Law 93–579 of Government Organization and Employee Act: (a)(1) It shall be unlawful for any Federal, State or Local Government Agency to deny any individual any right, benefit, or privilege provided by law because of such individual’s refusal to disclose his or her Social Security Account Number.

Credit cards issued by banks deal with “real money” issued by the Treasury Department, thus the unsecured “loans” Americans inherit when using credit cards are essentially federally insured funds being borrowed. Credit cards are not issued by tax payers or insured by angel investors. They are a products issued by FDIC protected banks. To require that a citizen provide his Social Security Administration to gain access to Federal dollars referred to as credit cards is a violation of Title 5, Section 7 of Publication Law 93–579 of Government Organization and Employees Act.

The Equal Credit Opportunity Act(ECOA) prohibits creditors from denying you a loan based on reasons that have nothing to do with your credit worthiness.

9| How does this program work?

Answer: By understanding the law and applying credit reestablishment techniques, our proven techniques specializes in the establishment of credit through a complete and separate and legal entity. With your new and completely separate legal entity, you will be able to build a new credit worthy profile.

10| How quickly can I get my new 9 digit number?

Answer: 3-7 business days to complete the process

11| How fast can I get credit through my new legal entity?

Answer: As soon as your new 9 digit number has been assigned to you, your new credit profile is created and you can start applying for credit.

12| Can I use the CPN to open bank accounts and apply for personal loans?

Answer: YES!

13| Can I use the CPN/SCN on credit card applications?

Answer: Yes! You can use your new credit profile obtain major credit cards, department store cards, gas cards, auto loans, bank loans, real estate and any other type of financing you desire.

14| Can you use the CPN/SCN number for a mortgage?

Answer: NO! Due to the loan being in your Social Security Number or EIN it would have to be refinanced the same way.

15 Can I use CPN for employment?

Answer: NO!

16 Will my current credit profile get mixed in with my new credit profile?

Answer: The only way your new credit profile can get mixed in with your old in our program is by disclosing your old credit profile information with your new one.




WHY CHOOSE NEW CREDIT 4 YOU?


Fully addressing your financial goals requires a multi-dimensional approach. New Credit 4 You provides a broad set of services ranging from credit consulting to retirement planning. We help you grow by understanding your unique situation.

Read More

SITEMAP


Home
About
CPN/SCN
Tradeline/AUs
Funding
Credit Repair
SBLC

CONTACT US


302-415-3557
Fax Icon 302-450-4463 Number
SEND A MESSAGE

FOLLOW US


white beveled up arrow
Contact Us
* required fields









Captcha image

Can't read the image? Click here to refresh.

Thanks!

Thanks for contacting us. We will get in touch with you soon!

Close this window